Schroefpers

Een ontwateringsschroefpers wordt gebruikt om nat afval te ontwateren.

Waarom een Schroefpers?

Ontwateringsschroefpersen of persschroeven worden gebruikt voor het ontwateren van natte producten, waaronder voedingsmiddelen, mest, biomassa, kunststof, karton en papier.

 

Bent u op zoek naar een gebruikte of nieuwe schroefpers, informeer dan bij onze verkoopafdeling

of kijk op  onze actuele voorraad.

Lees meer

Geen persinstallaties gevonden die aan de zoekcriteria voldoen.

Heger Tiger 200T

Afval volume: Invulopening: 800 x 500 mm

Werkwijze ontwateringsschroefpers

Een ontwateringsschroefpers bestaat uit een inlaatopening, een transport- en persschroef, een persgedeelte en een uitlaat. De pers heeft onder de schroef een zeef om het vocht af te voeren. De schroef ligt horizontaal onder de inlaatopening en transporteert het afval naar het persgedeelte. Bij het persgedeelte is het schroefblad opgelast met een slijtvaste laag om te persen. De uitlaat heeft twee of meer pneumatisch gestuurde kleppen waarmee je de persdruk kunt instellen. Het afval komt door de draaiende transportschroef onder een steeds hoger wordende druk waardoor het volume van het afval afneemt. De uitlaatkleppen openen zich steeds verder als de ingestelde persdruk is bereikt en de samengeperste rol afval wordt langzaam naar buiten gedreven. Een persschroef van VE-TEC is in verschillende hoogtes en breedtes te leveren en ons assortiment beschikt over diverse gerenommeerde merken.

Voordelen ontwateringsschroefpers

Een ontwateringsschroefpers is compact en werkt nauwkeurig. Verder vraagt een schroefpers weinig onderhoud, geeft het weinig vervuiling en het heeft een lange levensduur. U bespaart door het gebruik van deze pers veel kosten voor arbeid, opslag en afvalverwijdering. Bovendien levert u hiermee ook een bijdrage aan een schoon milieu, want de vrachtwagen die bij u het natte afval komt ophalen, kan minder vaak rijden wat minder uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2 geeft. VE-TEC heeft voor iedere organisatie de juiste pers en we adviseren u graag over de voor uw situatie meest geschikte oplossing.

Ontwateringsschroefpers kopen?

Wilt u een schroef pers kopen, nieuw, tweedehands of gebruikt? Of wilt u informatie over de prijs? Neem dan contact op met VE-TEC! Wij zijn een leverancier met een totaaloplossing voor al uw afvalvraagstukken. Onze schroefpersen voldoen aan de Europese Richtlijn Arbeidsmiddelen en zijn CE gekeurd.