EPS schroefpers

Een piepschuimpers verdicht piepschuim tot wel 50 keer.

Waarom een EPS piepschuimpers?

Een piepschuimpers, EPS pers of polystyreen pers verdicht EPS-producten. EPS of piepschuim komt vooral veel voor in de visindustrie, witgoed detailhandel, afvalverwerkers en elektronicadetailhandel. Piepschuim bevat ongeveer 98% lucht en 2% polystyreen. Dertig procent van de totale wereldproductie van piepschuim wordt gebruikt voor verpakkingen. Een EPS pers vermindert het volume van uw EPS-afval aanzienlijk, tot wel 50 keer. Ons assortiment beschikt over diverse gerenommeerde merken, zoals Heger uit Duitsland, Runi uit Denemarken en Intco Europ GMBH. De bediening van onze piepschuimpersen is zeer eenvoudig en veilig.

Lees meer

Geen persinstallaties gevonden die aan de zoekcriteria voldoen.

Heger Tiger 200T

Afval volume: Invulopening: 800 x 500 mm

Voordelen EPS schroefpers

Het verdichten van uw EPS-, XPS-, EPE- en EPP-afval heeft verschillende voordelen. Samengeperste briketten van EPS, XPS, EPE, EPP kunnen worden doorverkocht aan afvalverwerkers, want dit materiaal is zeer waardevol om te recyclen. Met een verdichtingsverhouding tot 50 : 1  zorgt een polystyreen pers ook voor aanzienlijke kostenbesparingen voor ruimte en opslag. U levert met het verdichten van piepschuim bovendien een bijdrage aan een schoon milieu, want de vrachtwagen die bij u het piepschuim komt ophalen, kan minder vaak rijden wat minder uitstoot geeft van schadelijke stoffen zoals CO2.

EPS schroefpers kopen?

Afhankelijk van het volume en te verwerken hoeveelheden EPS adviseert VE-TEC u graag over de voor uw situatie meest geschikte oplossing. Wilt u een EPS pers kopen, nieuw, tweedehands of gebruikt? Neem dan contact op met VE-TEC! Wij zijn een leverancier met een totaaloplossing voor al uw afvalvraagstukken. Onze piepschuimpersen voldoen aan de Europese Richtlijn Arbeidsmiddelen en zijn CE gekeurd. Wij kunnen in eigen beheer ook onderhoud, reparatie en de keuring NEN 3140 voor u uitvoeren. Een EPS pers die is gebruikt, wordt voor verkoop volledig door ons gecontroleerd en gereviseerd. Alle piepschuimpersen worden door ons gebruiksklaar opgeleverd met een persoonlijke instructie.