Composteren

Waar elektrotechniek biotechnologie ontmoet

Harp Bio Vergister

De Harp Bio Composteermachines zijn een serie vergisters waarmee je minimaal 1.000 liter en maximaal 50.000 liter voedselresten per week kunt composteren. De Harp Bio digesters zijn in staat om het volume van de afvalstroom binnen jouw bedrijf gemiddeld met zo’n 70% te reduceren. In een tijdsbestek van 24 uur wordt een voedingsstof geproduceerd die prima kan worden gebruikt als bodemverbeteraar of biomassabrandstof. Belangrijke voedingsstoffen, die anders verloren gaan omdat voedselresten worden weggegooid, blijven nu behouden.
De CX Bio Composteermachine zet onder andere etensresten, tuinafval en composteerbare disposables om in compost.

De serie Harp Bio Composteermachines kent zes verschillende modellen. Hoe weet je als bedrijf welke je moet hebben? Daar helpt VE-TEC je graag een handje bij. We onderzoeken ter plekke wat het meest geschikte model bio-vergister is. Het is dus altijd een maatwerkoplossing passend bij de locatie en de behoefte van de ondernemer. En – niet onbelangrijk – je bent bij ons verzekerd van de beste service en het noodzakelijke onderhoud. Dus: haal je één van de Harp Bio Composteer Machines in huis, dan doe je iets goeds voor het milieu, de economie en jouw eigen portemonnee. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Benefits to your business

 • Kostenplaatje voor afvalinzameling daalt met 80 tot 100%
 • Gewicht en volume van de afvalstroom wordt met 70 tot 80% gereduceerd
 • Lagere brandstofrekening
 • Lage verbruikstarieven
 • Productie van een rijke voedingsstof
 • Minder last van ongedierte
 • Gemakkelijk systeem dankzij beheer op afstand
 • Een schone, geurvrije afvalinzameling
 • Word een groener bedrijf dankzij de reductie van CO2-uitstoot

De Harp bio-vergisters zijn een meerwaarde voor ieder(e) bedrijf of organisatie. Van school tot multinational en van café tot luchthaven. Ben je benieuwd naar de werking en het effect van deze composteermachines? Onze experts staan voor je klaar!

Benefits to the planet

Gedurende het vergistingsproces wordt geen methaan geproduceerd, dus er komt geen koolstof vrij. Het wordt opgeslagen in het restproduct dat weer ten goede komt aan de bodem. Daar waar het thuis hoort!

 • Het biologische materiaal komt niet in afvalbakken en stortplaatsen, maar ten goede aan de omgeving
 • Beperking van de afvalstroom omdat het vrijwel onmiddellijk recyclebaar is op locatie
 • Geen vervuiling door transport van afval
 • In tegenstelling tot andere vergisters bevat het afvalwater geen restanten van onze bio-vergisters

The Process

 1. Het biologisch afval gaat in de Harp Bio vergister
 2. Het materiaal wordt opgewarmd tot een kerntemperatuur van 72 graden Celsius die constant moet blijven en dus continu wordt gecontroleerd.
 3. Het materiaal in de bio-vergister wordt voortgeduwd door peddels en dat geeft enzymen de kans om hun afbraakwerk te doen
 4. Na 24 uur is het proces afgerond en het eindproduct, dat rijk is aan voedingsstoffen, wordt uit de vergister geduwd

How it works?

Net als bij het menselijk lichaam werkt de Harp Bio-digester het best als het de kans krijgt om de voedselresten gelijkmatig en in fases te verwerken. Dus teveel ineens ‘voeren’ is niet bevorderlijk voor het vergistingsproces. In de bio-vergister vinden de microben optimale omstandigheden om hun afbraakwerk te doen. Het biologische materiaal inclusief cellulose wordt afgebroken en verwerkt tot een rijke voedingsstof voor de bodem of tot biobrandstof.

De Harp Bio Composteermachines zijn vooraf getest voordat ze naar de plek worden getransporteerd om daar in gebruik te worden genomen.

1. Organic waste is added to the Harp Bio-Digesters system

2. Material is heated to a constantly monitored core temperature of 72.C and Enzymes begin to break down the material as the paddles move the material across the digester

3. After 24 hours the Harp Bio-Digesters process is complete and the stable, safe materials is augured out.

Onze modellen

De serie Harp Bio Composteermachines kent zes verschillende modellen. Hoe weet je als bedrijf welke je moet hebben? Daar helpt VE-TEC je graag een handje bij. We onderzoeken ter plekke wat het meest geschikte model bio-vergister is. Het is dus altijd een maatwerkoplossing passend bij de locatie en de behoefte van de ondernemer. En – niet onbelangrijk – je bent bij ons verzekerd van de beste service en het noodzakelijke onderhoud.

Wist u dat van GFE naar compost
Door 1.000 kilo GFE te composteren en te gebruiken als potgrond i.p.v. het af te voeren naar de vuilverbranding, voorkom je de uitstoot van ruim 800 kilo CO2.
Bij 50.000 kilo GFE is dat al ruim 42.000 kilo CO2 per jaar. Dat is vergelijkbaar met de CO2 uitstoot van een personenauto die 180.000 km rijdt.

Dus: haal je één van de Harp Bio Composteermachines in huis, dan doe je iets goeds voor het milieu, de economie en jouw eigen portemonnee. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

CX1 Bio Vergister

CX2 Bio Vergister

CX5 Bio Vergister

CX10 Bio Vergister

CX20 Bio Vergister

CX50 Bio Vergister