Schroefpersen EPS (piepschuim)

EPS (piepschuim) komt vooral veel voor in de visindustrie, witgoed detailhandel, afvalverwerkers en elektronicadetailhandel. EPS-producten (piepschuim) bevatten ongeveer 98% lucht en 2% polystyreen 30 % van de totale wereldproductie van piepschuim wordt gebruikt voor verpakkingen en andere voorgevormde producten EPS-producten wegen doorgaans ongeveer 20 kilo per m³.

Als onafhankelijke leverancier van Schroefpers voor piepschuim hebben we de mogelijkheid om u verschillende merken aan te bieden.

U moet dan denken aan de volgende merken :
Heger uit Duitsland
Runi uit Denemarken
CK teknik A/S
Intco Europ GMBH

Heger schroefpers voor EPS

Het verdichten van uw EPS-, XPS-, EPE- en EPP-materiaal heeft verschillende voordelen. Samengeperst EPS, XPS, EPE, EPP en soortgelijke materialen kunnen worden doorverkocht aan de afvalverwerkers.
Als uw bedrijf regelmatig polystyreen afval verwerkt, kan het een lucratieve opbrengsten worden gerealiseerd .
Bedrijven kunnen hun gebruikte EPS, XPS, EPE, EPP en soortgelijke materialen aan afvalverwerker verkopen.
Met een verdichtingsverhouding tot 50: 1  kunt u ook aanzienlijke besparingen realiseren op het gebied van ruimte- en afval opslagkosten in uw bedrijf; maar ook in de logistieke kosten, omdat je per vrachtwagen veel meer materiaal kunt laten ophalen. (minder transport bewegingen, dus ook beter voor het milieu  en dus minder co2 uitstoot )

Bij kleine hoeveelheden kan oneconomisch zijn om te verdichten (maar heeft het wel als voordeel dat u het volume reduceert), echter bedrijven met kleinere hoeveelheden slaan het te verdichten EPS-, EPE- en EPP-materiaal op en laten de afvalverwerker  het ophalen. De prijzen kunnen enorm variëren per afvalverwerker.

Neem contact op met ons wij kunnen u in contact brengen met een EPS, XPS, EPE en EPP afvalverwerker voor een exacte prijsopgave.
Veel bedrijven maken op deze manier van hun afval (kosten) in een extra inkomsten bron.